Helpen bij SenZ Care

Helpen bij SenZ Care

oranje casino SenZ Care is opgericht om mantelzorgers te helpen en dat doel zijn we nooit uit het oog verloren. We hebben een database met mensen die aangegeven hebben dat zij willen helpen, op welke manier dan ook. We hebben wat overheidsgeld weten te krijgen dat we in gaan zetten om de mensen verder te helpen met hulpmiddelen. Tevens willen we werken aan een landelijk systeem waarin mantelzorgers elkaar om hulp en advies kunnen vragen. De mensen die dagelijks moeten zorgen voor andere mensen, zijn vaak niet in staat om zelf elke keer uitgebreid te koken, boodschappen te doen of het gras te maaien.

We zijn hiervoor ook naar verschillende scholengemeenschappen gegaan om te kijken wat de opties daar zijn. Tot onze verbazing wilden de meeste scholen graag meewerken op verschillende manieren. Het wordt ingezet als systeem waarmee punten verdiend kunnen worden, maar een aantal scholen heeft zelfs vrijstellingen in het vooruitzicht gesteld voor de scholieren die helpen met het doen van het huishouden of het maaien van gras. Dit kan overigens gebeuren bij de mensen die ziek zijn of een aandoening hebben, maar kan ook gedaan worden voor de mantelzorgers zelf.

Wat moet ik doen?

In de database geven we aan waar de mensen wonen die hulp nodig hebben en wat er nodig is. Wanneer je geaccepteerd bent door ons (we moeten een achtergrondcheck doen om te zien of je een schoon verleden hebt vanwege de verzekeringen die we hebben), dan kun je in het systeem direct zien welke mensen bij jou in de buurt hulp nodig hebben. We zijn op dit moment aan het werk om verschillende categorieën aan te brengen in de database zodat het makkelijker wordt om aan te geven wat er nodig is.

Wanneer je interesse hebt en zeker weet dat je de taak op je kunt nemen, kun je de taak claimen. Om het leuker te maken, krijg je punten voor elke claim die je aanbrengt en met succes afrondt. Vervolgens kunnen de mensen waarbij je aan het werk bent geweest nog extra punten geven wanneer het werk bijzonder goed gedaan is, of wanneer ze je erg prettig vinden als persoon. Een nare ervaring levert een gele kaart op. Dit wordt in het systeem bijgehouden omdat we ook verkeerde ervaringen hebben gezien. Niet alleen bij de mantelzorgers, ook bij de mensen die wilden helpen en gewoon tegengewerkt werden.

Je kunt direct contact met ons opnemen wanneer je interesse hebt of wanneer je meer informatie wilt. We staan ook open voor samenwerkingen met bedrijven en gemeenten om het zo meer grootschalig op te kunnen zetten en meer opties te hebben in de toekomst. We zijn een bedrijf dat geen winsten wil maken. Alle investeringen en verdiensten die we maken worden teruggegeven middels ons systeem. Dit geld gaat dus naar de mantelzorgers en de mensen die zorg nodig hebben of gebruik moeten maken van hulpmiddelen die zij op dit moment niet hebben. We hebben geen gebouwen, auto’s of andere bezittingen die met schenkingen aangekocht zijn. Dit alles om senzcare te verbeteren.